TERUG NAAR BOVEN

Henriette schrijft en heeft geschreven voor onder meer:
Mr. (magazine voor juristen), Notariaat Magazine, Schinkelshoek & Verhoog, Politie Haaglanden, Advocatenblad, SSR, Opportuun (magazine van het Openbaar Ministerie), politievakblad Blauw, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Gemeente Den Haag, AD Nieuwsmedia, Uitgeverij Rendement BV.

 

'Een deskundige en betrokken freelance tekstschrijver / journalist, zo kan ik Henriette het best omschrijven na acht jaar samenwerking voor het politievakblad Blauw. Zij stelt kritische vragen, beheerst de materie en is een volwaardig gesprekspartner voor onze bronnen bij justitie. Maar ook met de rechercheur of agent op de werkvloer legt zij makkelijk contact en voert zij een goed gesprek. Henriette denkt mee met de redactie, neemt verantwoordelijkheid, is flexibel en produceert vakinhoudelijke en genuanceerde artikelen. Zij opereert diplomatiek en subtiel in het soms lastige (politieke) krachtenveld, waarin vertrouwen en zorgvuldigheid onontbeerlijk zijn. Uiteraard zijn haar artikelen – interviews, reportages, reconstructies en achtergrondartikelen – qua stijl en inhoud soepel en begrijpelijk geschreven en op de doelgroep aangepast. 

- Rosmarijn Zuring, eindredacteur Politievakblad Blauw


'Henriette levert vakwerk. Als freelance journalist schrijft ze sinds 2008 regelmatig voor Mr. Ze heeft geschreven over uiteenlopende onderwerpen en wordt door ons ook nogal eens ingezet voor verhalen over de mens-achter-de-jurist. Henriette is punctueel, accuraat en haar artikelen zijn altijd prettig leesbaar.' 
- Karen Rijlaarsdam, eindredacteur juridisch magazine Mr.