TERUG NAAR BOVEN

Henriette van Wermeskerken is geboren in Den Haag. In 1985 studeerde ze af in het Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Vanaf 1985 werkte Henriette twintig jaar als jurist. Zij was advocaat, organisator van juridische cursussen, senior beleidsmedewerker bij het Ministerie van Justitie en klachtenonderzoeker. Daarnaast volgde zij cursussen op juridisch en ander gebied, en haalde onder meer het NIMA A marketing diploma en het NMI-examen voor mediation.

Schrijven maakte altijd een belangrijk onderdeel van haar werk uit. Wat Henriette betreft het leukste onderdeel. Sinds 2005 is ze freelance (juridisch) journalist en tekstschrijver. Zij is lid van Tekstnet, beroepsvereniging van tekstprofessionals.

 

In 2011 publiceerde zij 'Een schrijfster in het Huis van Arrest', een biografie van Johanna van Woude (1853-1904). Van Woude was schrijfster en hoofdredactrice van een voorloper van de Viva. In 1895 zat zij drie weken gevangen wegens poging tot vergiftiging van haar echtgenoot, een notaris. In januari 2018 publiceerde Trema, tijdschrift voor de rechterlijke macht, een artikel over de geschiedenis. 

Meer informatie: zie bij opdrachtgevers, artikelen, boeken, levensverhalen en ander werk.
Zie ook LinkedIn.